KOTONA EUROOPASSA 

Teuvo

hatva

Olen kotoisin Kajaanin Vuolijoelta, jossa kasvoin yhteiskunnallisesti aktiivisessa kodissa. Varsinkin isoisäni Teodor Hatva oli paikallisesti hyvinkin aktiivinen, kuten myös muu perheeni. Laajempaa vaikuttamista harjoitti tätini, kansanedustaja Aino Karjalainen sekä isäni setä ministeri Eero Hatva, joka toimi kansanedustaja, ministerinä ja asutushallituksen pääjohtajana ennen ja jälkeen Suomen itsenäistymisen. 

 

Jokaisen sukupolven on tehtävä oma polkunsa ja minun polkuni on risteillyt maa- ja metsätalouden, yrittämisen, eri kehittämis- ja luottamustehtävien välillä.

Aloitin aikuiselämän 19-vuotiaana, kun otin kotitilani isännyyden haltuuni, koin omakohtaisesti 1990-luvun laman yrityselämässä, aikuisopiskelin ja työskentelin erilaisten kehittämishankkeiden parissa. Samaan aikaan rinnalla on kulkenut erilaisia luottamustehtäviä erityisesti Osuuspankissa, Metsäliitossa, politiikassa ja lukuisissa muissa yhteisöissä. 

Kansainvälisyyden siemenen sain varmaankin nuorena lukiessani paljon eri kulttuurien kirjallisuutta ja edelleenkin Tammen keltainen kirjasto on yksi suosikkejani. Kun Suomi liittyi EU:hun 1995, lähdin heti mukaan vaihto-ohjelmiin ja työskentelin Ranskassa yhden syksyn Bordeaux’in alueen viinituotannossa. Kun opiskelin Joensuun yliopistossa hallintotieteitä, olin yhden lukuvuoden vaihdossa L’universitè de Caen, Normandiassa, jossa tein lopputyöni vertaillen Ranskan ja Suomen yritysverojärjestelmää.

 

Näiden kokemusten jälkeen oli helppo työskennellä Euroopan meri- ja kalatalousohjelman (DG Mare) alaisessa kalaleader-toiminnassa, jossa mm. tein Suomen ensimmäisen kala-alan alkuperänimisuojan Kitkan viisaalle. Suomalaisten toiminta ja tulokset olivat hyviä, että kiersin muissa maissa kertomassa Suomen toiminnasta.

https://www.youtube.com/watch?v=LEp3IdtzVPA

 

Viime vuosina luottamustehtävät ovat vieneet valtaosan ajankäytöstäni. Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtajuus ja muut merkittävät luottamustehtävät ovat mielenkiintoisia ja vastuullisia tehtäviä, joissa olen voinut käyttää oppimaani yhteiseksi hyväksi. Seuraava haaste on tavoitella Euroopan unionin parlamenttipaikkaa Suomen Keskustan riveistä.

TEUVO HATVA

NIMI
Teuvo Jaakko Sakari Hatva
IKÄ
50 vuotta
PERHE
Vaimo Hanna
HARRASTUKSET
Kulttuuri, matkailu, metsästys/kalastus, liikunta
AMMATTI
Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Maa- ja metsätalousyrittäjä
KOULUTUS
Hallintotieteiden maisteri (vero-oikeus), Joensuun yliopisto, 
Universitè de Caen, Ranska
HHJ, Kauppakamari
HLJ, Pellervo-Instituutti
Talouspäällikkö, Markkinointi-instituutti
MUUT LUOTTAMUSTOIMET
Kainuun Osuuspankki, hallituksen jäsen
Osuuskunta Metsäliitto, hallintoneuvoston jäsen
KIELITAITO
englanti, ranska, ruotsi